За MedGence

MedGence е една од најважните CRO компании за природни лекови во Кина.Ние сме специјализирани за истражување на природни лекови и состојки.Обезбедуваме комплетни услуги од скрининг на суровини до набавка на финални производи од областа на природната медицина.Од нашето основање пред 14 години, обезбедуваме услуги за истражување и развој за повеќе од 100 врвни водечки фармацевтски производители и болници во Кина.Завршивме современо медицинско проучување на 83 формули за класична традиционална кинеска медицина, развивме 22 иновативни природни лекови, добивме регистрација на 56 лекови за подготовка на болници и воспоставивме стандарди и производствени процеси за речиси 400 лекови од поединечна трева.Имаме акумулирано стотици илјади серии на истражувачки податоци за материјали од природни извори, TCM билки и медицински препарати.Нашите услуги вклучуваат подобрување на формулацијата за додатоци во исхраната, развој на фитохемиски супстанции како ветувачки нов лек, изнаоѓање нови решенија за козметика итн. Ние исто така обезбедуваме CDMO услуга за сето горенаведено.

Што правиме

 • Скрининг на активната(и) состојка(и) на растенијата

  Скрининг на активната(и) состојка(и) на растенијата

  Природните растенија содржат голем број активни состојки, како што се алкалоиди, полисахариди, сапонини итн. Овие активни супстанции може да се користат во медицината, здравствената заштита, козметиката и биолошките пестициди и други производи.Кога клиентот бара природна состојка за некоја специфична апликација, ние може да понудиме помош.Врз основа на нашата обемна акумулација на податоци и силниот капацитет за анализа, можеме да му помогнеме на нашите клиенти да ги испита и идентификува кои супстанции се поефикасни во постигнувањето на конкретниот ефект и кои растенија ја содржат саканата целна состојка(и) со поголема густина, за да обезбедиме решение со разгледување и во економичноста и еколошката пријатност.
 • Студија и евалуација на моќта на ботаничката активна состојка(и) од различни сезони и различно потекло

  Студија и евалуација на моќта на ботаничката активна состојка(и) од различни сезони и различно потекло

  Истите растенија кои растат на различни места може да имаат голема разлика во моќта на активните состојки.Дури и ако растенијата што растат на исто место ќе имаат разлика во моќта на активните состојки од различни сезони.Од друга страна, различната положба на растенијата е различна во јачината на активните состојки.Нашата работа им овозможува на нашите клиенти да го идентификуваат најдоброто место на потекло, најсоодветната сезона на жетва и најефикасните делови од суровините и на тој начин им помага на нашите клиенти да изградат високо ефикасно и најдобро економично решение за извори.
 • Воспоставување на методи за анализа на активните состојки

  Воспоставување на методи за анализа на активните состојки

  Потврдениот метод на тестирање е незаменлив фактор за потврдување на активната супстанција.Методите за анализа што ги развивме за нашите клиенти можат да обезбедат дека нашиот клиент има сигурни алатки за контрола на квалитетот и на тој начин да добие доверба од пазарот.Во зависност од производот, вклучените методи за анализа ќе ги вклучат сите или некои од следново: хроматографија со високи перформанси со тенкослојна идентификација (HPTLC), течна хроматографија со високи перформанси (HPLC), гасна хроматографија (GC), хроматографија со отпечатоци од прст, итн. .
 • Студија на процесот на производство за активна(и) состојка(и)

  Студија на процесот на производство за активна(и) состојка(и)

  Кога активна состојка е заклучена, многу е важно да се работи на тоа како да се произведе со најдобра цена.Нашиот тим може да воспостави најефективен производствен процес за нашите клиенти за да ја подобри конкурентноста и да го намали притисокот врз природата.Нашата услуга вклучува предтретман на суровината, метод на понатамошна обработка (како што се прочистување, апстракција, сушење, итн.).Клучните параметри како што се наведени погоре може да бидат исклучително критични во одредувањето на успехот на производството.
 • Студија на процесот на производство за готови производи

  Студија на процесот на производство за готови производи

  Може да има и други предизвици додека активните состојки се претвораат во производи за консумирање.На пример, неправилниот процес може да ја намали содржината на активните состојки или може да има недостаток во растворливост или вкус.Нашиот тим може да обезбеди и истражувачки услуги за решавање на горенаведените проблеми за нашите клиенти.
 • Студии за токсичност

  Студии за токсичност

  Безбедноста треба да се обезбеди пред производот да биде лансиран на пазарот.Ние спроведуваме студии за токсичност на производите на нашите клиенти, за да ги ослободиме од грижите и да обезбедиме ефективни и безбедни производи на пазарот.Услугата вклучува студија за акутна токсичност LD50, студија за хронична токсичност, студија за генетска токсичност итн.
 • Ин витро тест

  Ин витро тест

  Ин витро тестот може да ја обезбеди реакцијата на клетката и органите на активната(и) состојка(и), за да обезбеди референци при оценувањето дали студијата треба да се продолжи.Иако ин витро тестот не е погоден за проучување на сите активни состојки, тој несомнено е важен фактор што може да го поддржи нашиот клиент да донесе одлука со многу мала цена, бидејќи повеќето од времето витро тестот има многу мала потрошувачка по цена и време.На пример, кога се развиваат активни состојки за контрола на гликозата во крвта или антивирусни производи, податоците добиени од ин витро тестовите се многу значајни.
 • Студија на животни

  Студија на животни

  Ние обезбедуваме услуга за проучување на животни за нашите клиенти.Тестот за токсичност и тестот за ефикасност во моделите на студии на животни најчесто може да бидат многу значајна референца за производите на нашите клиенти, особено за додатоците во исхраната и козметиката.Различно од клиничкото истражување, студијата за животни е брз и достапен тест начин за да се осигура дека производот ќе биде ефикасен и безопасен.
 • Клиника студија

  Клиника студија

  Според договор за истражување за нова активна состојка или нова формула, можеме да организираме клиничко проучување, во согласност со барањата, вклучувајќи човечки траги во мала група за додатоци во исхраната, како и фаза I, фаза II, фаза III и фаза IV клиничка студија која е се бара од барањата за нови апликации за лекови, да ги поддржиме нашите клиенти да ги добијат потребните податоци и да бидат квалификувани за апликација за нова дрога (NDA).
 • Студија за природна формулација

  Студија за природна формулација

  Врз основа на нашата акумулација во областа на истражувањето на традиционалната кинеска медицина (TCM), ние сме специјализирани за природни формулации, за подобрување на ефикасноста на додатоците во исхраната и или за развој на нова медицина.Услугата може да биде целосен процес, вклучувајќи формулации, воспоставување стандарди за суровини, воспоставување методи за анализа, подобрување на процесот на производство, студија за ефикасност и студија за токсичност, итн.
 • Договорно производство (OEM) за активна состојка

  Договорно производство (OEM) за активна состојка

  Можеме да го организираме производството за одредена суровина што ја посакува нашиот клиент.Имаме сопствена пилот-фабрика и фабрики за соработка под директно управување на нашиот технички тим, сите резултати од студијата може непречено да се префрлат во производство и гарантираат дека нашите клиенти ќе можат да го добијат посакуваниот производ со висок квалитет навремено.Формата на активната состојка може да биде концентрирана течност, моќност, пасти, испарливи масла, итн. Со доверениот модел на производство, информациите за производите на клиентите и знаењето нема да бидат обелоденети и да застанат на конкурентна предност.
 • Договорно производство (OEM) за готови производи

  Договорно производство (OEM) за готови производи

  Со нашата пилот-фабрика и фабрики за соработка, можеме да обезбедиме развој на договори и услуги за договорно производство (CDMO) за нашите клиенти.Нашите производи можат да бидат пијалоци, капсули, меки гелови, таблети, растворливи прашоци, гранули итн. Врз основа на нашата специјализирана техничка позадина и нашиот деловен модел на договорно производство, ние сме во состојба да гарантираме навремена испорака, сигурен квалитет и необјавување на знаењето како.
 • -
  10+ години искуство
 • -
  300+ истражувачки персонал
 • -
  50+ клиенти на познати фармацевтски компании
 • -
  Развиени 100+ иновативни проекти

Нашите клиенти